Community Recording Studio

Nottingham | Community Recording Studio

Reception Cafe Back view
Project Value
£0 million
Date
2020
Sustainable Development Goals
4
Operational Energy
110 kWh/m2 y
Viridis Net Zero
Front View
Court

Community Recording Studio

The BBC's DIY SOS team requested if we’d take part in a Social Value Project aiming to re-develop the Community Recording Studio, Nottingham as part of their next planned "Big Build". Initially, we were asked to utilise our expertise in the redesign of a new effective heating system. As the Project developed, we additionally provided further support to the Project in proposing fabric improvements to the building, and producing coordinated layouts for new lighting, small power, mechanical ventilation, hot & cold-water systems and the like throughout the whole building. The Project had progressed deep into design development until, unfortunately, due to the uncertainty surrounding the COVID Pandemic, the decision was taken to place the Project on hold until further notice.

Let's Talk

There are hundreds of ways we can help you move towards Net Zero while keeping costs down (right down).

Whatever you and your project need, we’ve got you covered. What’s more, we take the time to explain every option open to you in a transparent and non-technical way. So you’re always in control and able to make the most cost-effective and well-informed decisions whilst building greener.

Get in touch about your latest project and let us show you that sustainability is not an expensive word.

Viridis Net Zero
Copyright © Viridis 2022 | All rights reserved
Creating a zero carbon internet

This website makes great use of compressed images, efficient file formats and lightweight fonts, avoiding bloated frameworks. It is hosted using renewable energy. Find out more